10 år med homeopati er dessverre over

Homeopatiavdelingen har nå i snart 10 år solgt homeopatiske medisiner til terapeuter og privatpersoner over hele Norge. Responsen har vært fantastisk fra alle dere som er opptatt av homeopati og et fritt valg når det gjelder medisin. Uheldigvis har det utviklet seg slik at Statens Legemiddelverk har stilt, det vi anser som urimelige krav, noe som har gjort det umulig å fortsette videre drift. Et av disse kravene har blant annet vært at jeg som er utdannet sykepleier og homeopat ikke lenger skulle kunne svare telefonen for utsendelse av homeopati. Isteden kreves det at ansatte på moderapotek skal svare alle bestillinger. Apotekansatte er selvsagt kvalifisert til å ta imot bestillinger på homeopatisk medisin, men det er navn og potenser som kan skape problemer .Få ansatte kan svare på spørsmål som gjelder bruk og dosering. Mange har spørsmål omkring homeopati som krever at den ansatte har mer inngående kjennskap til faget. Alle hos oss hadde lang erfaring og ble stadig kurset i homeopati. At man ikke har en spesialavdeling for homeopati betyr bare at  kunden vil stå igjen som taperen.

Det har også kommet føringer på samlokalisering med moderapoteket til tross for mangel på hjemmel i lovverket. Dette var også tilfellet for noen år siden med vår tidligere samarbeidspartner, Brekstad Apotek, før de ble solgt til Vitus. Et slik krav føles ekstra urettferdig da Statens Legemiddelverk på befaring i Homeopatiavdelingens lokaler noen år tidligere, fant lokalene tilfredsstillende. Man sitter dermed igjen med følelsen av å være offer for en slags heksejakt, noe som oppleves som både trist og uberettiget.

Ellers i Europa selges alle Homeopatiavdelingens midler fritt. I Frankrike dekker til og med staten en god del av kostnadene på homeopatiske legemidler. Normal prosedyre når man oppsøker et fransk apotek, er gjerne å bli anbefalt homeopati først, da det ikke er skadelig og uten bivirkninger. Her i Norge er derimot situasjonen en annen. Et utdrag fra Naturmedisin nr. 1, Norsk Homøopatisk Pasientforening sier følgende, ”Her har myndighetene godt god for medikamenter som i ettertid viser seg å ha sterke og skadelige bivirkninger, usikker effekt og i verste fall dødelige. (for eksempel Vioxx, Thalidomid, Ritalin og Prozac) ”

I den siste tiden har det i tillegg bekymret Statens Legemiddelverk at homeopatiske piller blir oppbevart på lageret vårt i Trondheim. Pillene har i likhet med alle de siste ti årene, blitt oppbevart bak lås og slå, med solid gitter foran alle vinduer, under korrekt temperatur for oppbevaring og med en direkte alarmtilknytning til Securitas. Dette er uheldigvis ikke lengre godt nok. Nå blir derfor alt isteden sendt til moderapoteket.

Bakgrunnen for innlegget er todelt. Først og fremst ønsker jeg å takke alle kunder gjennom denne perioden for den støtten dere har vist. For oss har det vært en glede å samarbeide med dere om å tilby den tilgangen på homeopatisk behandling Norges befolkning virkelig fortjener. Den andre grunnen for innlegget, er et krav fra Statens Legemiddelverk om å informere om offisiell nedstenging av avdelingen.

Hjemmesiden vil derimot fortsatt bestå, så følg gjerne med på hva som kan skje i fortsettelsen. Utover det, oppfordrer jeg alle til å melde seg inn i Norsk Homeopatisk Pasientforening. Send en mail til enten  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen  eller  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen , hvor en innmelding vil koste 300,- årlig. Skriv også gjerne om ting som interesserer dere. Det settes stor pris på at dere er med på å støtte arbeidet de gjør for homeopatien.

Med vennlig hilsen Trine Carstens.

Follow us on Twitter

sportenine

SPORTENINE

Nyttige-Linker

hz

hh

biopati

coryzalia

RHINEALLERGY
Akuttmedisin allergi
 
Innhold: Allium cepa, Ambrosia artemisiifolia, Euphrasia officinalis, Sabadilla, Solidago virgaurea 5 CH
Histamini dihydrochloridum 9 CH

oscillo

OSCILLOCOCCINUM

coryzalia

CORYZALIA

HomeopatiForAlle

bilde1
bilde3bilde2
Joomla inotur picma